De Uitbreidingscommissie (UC) van de Nederlandsche Tafelronde houdt zich bezig met een drietal taken:
1. Monitoring van het ledenaantal (lokaal, regionaal en nationaal)
2. Stimuleren van de groei binnen lokale Tafels
3. Begeleiden van de oprichting van nieuwe Tafels

Monitoring van het ledenaantal

Op 31 maart van ieder jaar dient iedere Tafel tenminste 15 leden te hebben. Deze grens is gesteld zodat lokale Tafelrondes altijd gezond blijven. Per 1 april van ieder kalenderjaar worden Tafelaars die de 40 zijn gepasseerd namelijk automatisch uitgeschreven en dat betekent dat het officiële ledenaantal automatisch daalt. De Uitbreidingscommissie heeft als taak om te monitoren welke Tafels te klein zijn en welke Tafels dreigen om te klein te worden. Dat doen we niet alleen voor het lopende jaar, maar ook voor de komende drie jaar. Op die manier kunnen we vooruitkijken en Tafels tijdig informeren. Immers, als Tafelronde ben je bezig met de waan van de dag. Wij als Uitbreidingscommissie helpen je om gezond te blijven.

Verloop van jouw Tafel zelf monitoren?

Wil je zelf weten hoe jouw Tafel er over een aantal jaren voor staat? Log dan als beheerder in op Tabler.World en ga naar jouw Tafel. Aan de linkerkant klik je op Statistieken en vervolgens op Prognose. Hier zie je hoeveel leden je momenteel hebt en hoe het verloop in de komende 10 jaar gaat. Handig om te zien wat er gebeurt als je niets doet en in welk jaar er echt “problemen” ontstaan. Let wel op dat je dit alleen ziet wanneer je inlogt als beheerder. Ieder bestuurslid van jouw lokale Tafelronde kan inloggen als beheerder.

Stimuleren van de groei

Groei is essentieel voor impact in de samenleving. Als lokale Tafelronde en als landelijke vereniging kunnen we impact hebben. De wereld iets mooier achterlaten. Als Uitbreidingscommissie helpen we lokale Tafelrondes om te groeien. Dit doen we door onder andere PLAF formulieren op te volgen. Dat houdt in dat wanneer een Tafelaar een potentieel lid wil aandragen, dan doet hij dit via het PLAF formulier. De Uitbreidingscommissie houdt zich er actief mee bezig om de voordracht van een potentieel lid zo snel mogelijk verwerken. Immers, als een Tafelaar een ander persoon aandraagt, dan moeten we dat met uiterste aandacht behandelen. Daarnaast is er een toolkit met tips en trucs om zelf Tafelaars te vinden en te benaderen in de vorm van een boekje. Die kun je eenvoudig opvragen als je wilt. Ook sporen wij als Uitbreidingscommissie de Districtsvoorzitters aan om het gesprek met lokale Tafelrondes aan te gaan over het ledenaantal indien dit nodig is. En tot slot staan de leden van de Uitbreidingscommissie klaar om lokale Tafelaars rechtstreeks te helpen met raad en daad. De Uitbreidingscommissie bestaat uit zeer ervaren Tafelaars die altijd wel een tip, anekdote of advies paraat hebben.

Begeleiden van nieuwe Tafels

De Nederlandsche Tafelronde groeit nog steeds in het aantal lokale clubs. Niet ieder jaar, maar wel regelmatig komt er een nieuwe lokale club bij. En een Tafelronde word je niet zomaar. Daar zitten wat regels, gebruiken en richtlijnen aan. De nationale Uitbreidingscommissie begeleid potentiële Tafels in het oprichten van hun Tafel. Dat is begeleiding in het aantrekken van potentiële leden, maar ook begeleiding met alle officiële en juridische zaken. En natuurlijk helpen we om een MoederTafel te vinden die als partner met de nieuwe Tafel optrekt. Zo heb je begeleiding van ervaren Tafelaars. Meer weten over het oprichten van een nieuwe Tafel? Kijk hier even!

Contact met de Uitbreidingscommissie

Wil je contact met de Uitbreidingscommissie omdat je van plan bent om een nieuwe Tafel op te richten? Stuur dan een bericht naar onze Vice President Erik ten Vergert door te mailen naar vice.president@roundtable.nl.

Wil je contact met een van de leden voor tips, trucs of anekdotes voor uitbreiding van jouw bestaande Tafel? Neem dan contact op met een van de leden:

De Vice-President (Erik ten Vergert)
Joost van Velzen (TR 56 Vlaardingen)
Jule Gosschalk (TR 102 Epe)
Ben Kin (TR 195 Baarle-Nassau)
Pim Klerx (TR 184 Rosmalen)

De contactgegevens van de UC leden vind je in Tabler.World, maar je kunt uiteraard ook een mail sturen naar uc@roundtable.nl.