BLOED KRUIPT WAAR HET NIET GAAN KAN

Tijdens Corona zijn wij als Nederlandsche Tafelronde gestart met iets dat we ook tijdens de periodes van lock down konden gaan doen, namelijk bloedgeven. Daarmee kun je als Tafelaar iets betekenen voor mensen die een bloedtransfusie nodig hebben na een auto-ongeluk, en met het ontwikkelen van medicijnen tot het in leven houden van een te vroeg geboren baby. Nu Corona voorbij is, willen wij dit als Serviceraad actief blijven ondersteunen.

Heeft jouw Tafel even niet de energie om een actie op touw te zetten of wil je een keer iets anders doen wat minder inspanning kost, maak dan onderstaande bespreekbaar en overweeg donor te worden.

DONOR WORDEN

Iedere Tafelaar bezit ongeveer 5,6 liter bloed. Je bloed bestaat voor de helft uit plasma. Bloedplasma bestaat voornamelijk uit vocht en eiwitten. De andere helft bestaat uit bloedcellen, namelijk: rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes. Bij een bloeddonatie geef je 500ml bloed. Om vervolgens goed te kunnen herstellen moet er tussen de twee bloeddonaties daarom minimaal 58 dagen (8 weken) zitten. Bij het doneren van bijvoorbeeld bloedplasma is dit slechts 14 dagen.

Wil jij donor worden, check dan snel www. sanquin.nl. Sanquin is een not-for-profit organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, houdt Sanquin zich bezig met het maken van reagentia, het verrichten van onderzoek en het verzorgen van onderwijs.

RED LEVENS VAN IEMAND ANDERS

Het belangrijkste van deze bijdrage is dat je mensen met jouw donatie direct kunt helpen en ook kunt genezen. Kortom levens redden! Als Nederlandsche Tafelronde ondersteunen we jou graag.

Wij willen alle Tafelaars die nu al doneren of straks gaan doneren graag bedanken middels een bijzondere pin. Deze pin krijg je uitgereikt uit handen van de Districtvoorzitter tijdens een bezoek aan jouw Tafel. Het enige wat je moet doen is hem een foto van jouw donatiemoment mailen of appen. Geef hierbij aan of deze foto mag worden gebruikt in het magazine en/of op social media, zodat we deze actie kracht bij kunnen zetten.