Presidentieel motto 2019/2020

Bij de Nederlandsche Tafelronde bloeien vriendschappen op, wordt hart voor de maatschappij omgezet in concrete actie en is voortdurende zelfontplooiing van de leden het nobel streven. Een Tafelaar is altijd in beweging,  voor de wereld, zijn mede-Tafelaars en zichzelf.

Ieder jaar kiest de President zijn motto. Dit motto staat dat jaar centraal. Aart de Boer, president van De Nederlandsche Tafelronde 2019-2020 koos voor “Future is NOW”.

Presidentieel Motto NTR 2019 – 2020 | Aart de Boer

9 januari 2018, op deze dag vroeg Erik Post mij of ik Vice President van de Nederlandsche Tafelronde (NTR) wilde worden. Als ik eraan terug denk begin ik weer te gloeien. En nu mag ik president zijn van de NTR; SUPER! Hetzelfde trotse gevoel als toen ik door Aqil Rabjab werd gevraagd om eens te komen kijken bij Tafelronde 70 De kanaalstreek, DAT gevoel gaf Erik mij ook toen hij me vroeg om in het landelijk hoofdbestuur zitting te nemen. Dat is ja wat! [red. Gronings]

In de afgelopen 3 jaren, waarvan twee als districtvoorzitter en de laatste als vice president, heb ik al vele aspecten van het landelijk tafelen mogen zien een meemaken. Ik durf te zeggen dat wij als Nederlandsche Tafelronde een krachtige en goed georganiseerde vereniging zijn, daar ben ik heel erg trots op want wij maken daar allemaal onderdeel van uit.

De karaktertrekken van de Tafels in regio noordoost zijn anders dan die in het zuidwesten van Nederland; maar in de gebruiken en de gewoontes vinden Tafelaars elkaar. Samen de schouders eronder en iets maken van je Tafelreis; daar ben je zelf bij!

De toekomst van het Tafelen begint vandaag. Niet alleen voor ons, maar ook voor al die nieuwe Tafelaars die lid worden van een lokale Tafelronde. Daar waar het allemaal begint en waar het Tafelvuur ontstoken wordt. Rijdend door het land ontmoet ik MEGA veel tafelaars en verbaas ik mij altijd weer over de vele dialecten die ons relatief kleine Nederland rijk is. Mooi!

Maar, of ik nou praat met die Amsterdammer of die Tukker; het valt me op dat mensen wel heel vaak praten over de toekomst. Uiteraard is het goed om vooruit te kijken, doelen te stellen (en te behalen) en te anticiperen op wat komen gaat. Maar alleen vooruit kijken maakt dat je vaak niet goed ziet wat er NU gebeurt.

Wat is dan NU eigenlijk mijn taak als President? In ieder geval zorgen dat het Tafelronde vuur verder wordt gebracht. Hoe zorg ik er dan voor komend jaar dat we dit vuur nog verder verspreiden? Hoe brengen we met elkaar dit gevoel van Tafelen over?

In het buitenland hoor je het vaak: Meeting old friends for the first time. Find each other in Friendship and Fellowship.

We zijn NU lid van de Nederlandsche Tafelronde en als ik een aantal oud leden mag geloven vliegt deze tijd voorbij! De Tafel is naast een energieke club vol dynamiek een platform voor het ontwikkelen van je eigen en elkaars vaardigheden. Zeker nu, in de digitale wereld waarin we leven; de Tafel verbindt.

ADAPT ADOPT IMPROVE

Wees je bewust van elk moment, alle momenten in je Tafelreis; het moment dat je Tafelaar bent!

Future is NOW

Natuurlijk wil ik graag met je kennismaken en de handen met je schudden. De eerstvolgende gelegenheid die
we hebben is de Halfjaarlijkse in Kerkrade op 21 november 2019. Ik hoop je daar te zien!

Yours in Table,

Aart de Boer – National President 2019-2020

Wil je meer weten over de doelstellingen van de Nederlandsche Tafelronde of het beleid van het hoofdbestuur, neem dan gerust contact op met national.president@roundtable.nl.