Presidentieel motto 2023/2024: Tabling Speaks Every Language

Ieder jaar kiest de President een motto wat dat jaar centraal staat.
Mark Meijer, President van De Nederlandsche Tafelronde 2023-2024, kiest voor “Tabling speaks every language”

Het had zomaar een knipoog naar zijn Kerkraadse/ Limburgse accent kunnen zijn, maar de betekenis is veel belangrijker, lees je mee?

Een Tafelaar, ongeacht afkomst, nationaliteit of leeftijd, spreekt dezelfde taal en begrijpt elkaar meteen!

Het maakt niet uit welke Tafel je bezoekt, op welk event je bent of welke reis je maakt, bij Tafelaars voel je je meteen thuis, op je gemak en begrijp je elkaar!

Net als liefde die elke taal spreekt is Tafelen dit ook. Juist dit zorgt voor de verbinding tussen Tafelaars en maakt de Nederlandsche Tafelronde en Round Table International zo krachtig!

Beeldmerk

Bij een motto past een beeldmerk dat tot uiting wordt gebracht op een pin en friendship coin. Graag leggen we hier de betekenis van het beeldmerk uit:

Bovenin staan 14 pijlers die symbool staan voor de districten. De drie Tafelaars in het midden staan symbool voor diversiteit en samenhorigheid. Links hiervan het pikhouweel & hamer: het logo van de mijnbouw en koempelmentailiteit (omkijken naar elkander). Rechts ‘85 een knipoog naar het jaar dat de laatste president uit Limburg kwam en het geboortejaar van de huidige president. Hiermee geven we aan dat Tafelen tijdloos is.

De wereldkaart in de kleur groen van het nieuwe nationaal serviceproject @ease. De kleur groen staat voor: ontspannend, rustgevend, duurzaamheid, harmonie en wordt geassocieerd met gezondheid en balans.

De kleur oranje staat voor: innovatie, enthousiasme, aanmoediging, creativiteit vastberadenheid, aantrekkingskracht, succes en (combinatie van de energie van rood en het geluk van geel).

Yours in Table,

Mark Meijer
National President 2023-2024
Tafelronde 171 Kerkrade

English
Presidential motto 2023/2024:

Tabling Speaks Every Language

A Tabler, regardless of origin, nationality or age, speaks the same language and immediately understands each other!

It doesn’t matter which Table you visit, which event you are at or which travel you make, by Tablers you immediately feel at home, comfortable and you understand each other!

Just like love that speaks every language, so is Tabling.

It is precisely this that creates the connection between Tablers and makes Round Table the Netherlands and Round Table International so powerful!