Plant a Tree

Vanuit de Nederlandsche Tafelronde willen wij ons inzetten voor een betere levensomgeving en dat kan je het beste bereiken door onze jeugd te vertellen hoe belangrijk bomen zijn voor onze planeet!

Waarom een boom planten?

 • Bomen leveren tal van ecosysteemdiensten en zijn daarmee van essentieel belang voor de leefbaarheid van onze planeet. Met name in het stedelijk gebied zijn de positieve bijdragen die bomen leveren enorm. 
 • Veel schoolpleinen zijn verhard en bezitten weinig groen. 
 • De jeugd heeft de toekomst! Maak de jeugd bewust van het belang van groen/bomen en betrek ze bij de aanplant en het verzorgen van bomen. Impact creëren bij onze volgende generatie en bewustwording dat er geen plan(et) B is.
 • De leden van de Nederlandsche Tafelronde hebben veelal schoolgaande kinderen en daarmee lokaal betrokken bij scholen. 
 • Het is een serviceproject dat op lokaal niveau opgepakt kan worden. Maak een verschil in je eigen woonplaats, op het schoolplein van de school van je kinderen!
 • Het project is eenvoudig schaalbaar. Eén of meerdere bomen per schoolplein en uiteraard toe te passen bij vrijwel elke school in je woonplaats. 

Hoe gaat dat in zijn werk?

 1. Benader de school of andere locatie waar je ene boom wil planten. Dit kan natuurlijk ook bij jou thuis in de tuin.
 2. Bepaal de plantplaats en boomsoort. Een mooie plaats in de open grond is het handigst. Wij kunnen aan de hand van foto’s jullie adviseren voor een goede standplaats. Bestel daarna de boom gemakkelijk bij ons in de webshop. 
 3. Bomen kunnen afgehaald worden op enkele ophaaldagen in Januari en Februari. Dit wordt een feestje, dus koppel de kar en zorg dat je met een mooie groep langs komt in Opheusden. Tegen meerprijs is bezorgen mogelijk. Bij iedere boom krijg je een installatiepakket.
 4. Boom plant dag: Plant zelf jouw boom met mede-Tafelaars en betrek de school hierbij. Misschien wil een klas zorgdragen voor de verzorging.
 5. Er wordt educatiemateriaal gemaakt in de vorm van filmpjes en handleidingen. Deze zijn straks te bekijken op onze website. De school kan dit materiaal gebruiken in de les.
 6. Optioneel: breidt uit met een informatiebord of bijenhotel

De bomen

We hebben gekozen voor drie inlandse inheemse boomsoorten met een stamomtrek van 14-16cm en een hoogte van 4 meter. De bomen worden geleverd met draadkluit en zijn van de hoogste kwaliteit. De bomen dienen in de open grond geplaatst te worden en kan een Tafelronde eenvoudig zelf doen aan de hand van instructie video’s die we meeleveren. Daarnaast hebben we experts die helpen met het bepalen van de standplaats a.d.v. foto’s. Bij de boom zit een compleet installatiepakket met o.a. boomband, spijkers, boompalen, gietrand en bemesting.

Kosten

Boom inclusief installatiepakket €300 incl. btw

Samenwerking

Om dit project tot stand te laten komen werken we samen met Brienissen (https://www.brienissen.nl) te Opheusden en Jan Willem de Groot. Een kwekerij en boomverzorger zorgen voor het juiste advies en de beste kwaliteit bomen. Daarnaast zal de Serviceraad (bestaande uit Tafelaars) de overige zaken rondom dit project oppakken.